REIVINDICA
14.8.03
 
Campanya "Autovia no", contra l'autovia Inca-Manacor
El Grup d'Ornitologia de les Balears (GOB) ha iniciat la Campanya "Autovia no", contra l'autovia Inca-Manacor

L’autovia travessaria els municipis de Sineu, Costitx, Maria, Ariany i Petra, i destruiria una gran quantitat de terreny. La campanya ‘Autovia no’ s’organitza mitjançant una Plataforma insular i set plataformes locals, que treballaran des dels municipis directament afectats per la futura carretera (Inca, Sineu, Costitx, Ariany, Petra i Manacor). El primer motiu d’oposició al projecte és que l’actual carretera que va d’Inca a Manacor no presenta cap problema de trànsit. A més, el Grup d'Ornitologia de les Balears (GOB) considera que l’autovia seria un greu atemptat ecològic perquè caldria destruir una gran quantitat de terreny, destruint zones agrícoles i cases rurals, fet que repercutiria negativament en l’economia dels pobles per on passés. Com a alternativa, la Plataforma proposa arreglar la carretera actual i abaratir el preu del transport públic que cobreix aquest tram. (Vilaweb)

[medi ambient][campanyes]
12.8.03
 
Contra la cimera de l'OMC a Cancún (Mèxic)
Cancún (Mèxic) serà la seu de la propera reunió de l'OMC (Organització Mundial del Comerç) que es realitzarà del 10 al 15 de setembre.

Allí es reuniran també moltíssimes persones d'organitzacions socials i ciutadanes per manifestar-se contra l'estratègia neocapitalista de l'OMC, mà executant de les ordres dels Estats Units i autèntic vampir dels països menys desenvolupats. Els moviments socials i ONG europeus s'han reunit recentment a Larzac (França) per debatre propostes d'acció de cara a la cimera de Cancún. José Bové, de l'organització internacional d'agricultors Via Campesina, recentment alliberat d'una presó francesa, ha anunciat la seua presència a la cimera (One World.net)

Manifests d'algunes organitzacions en relació a la propera cimera de l'OMC a Cancún.

Llamado a la movilización frente a la OMC-Cancún (Biodiversidad en América Latina) [un altre món és possible]
11.8.03
 
En defensa de les poblacions indígenes del món
Diferents campanyes en defensa de les poblacions indígenes del món (Survival):

-Els boiximans resisteixen, des de 1986, els intents d'expulsió de les seves terres ancestrals per part del govern de Botswana, que té plans per a desenvolupar-hi el turisme de luxe (la Reserva de Caça del Kalahari Central), i per a explotar, en col·laboració amb De Beers, una mina de diamants recentment trobada. Campanya en favor dels boiximans.

-Campanya pel poble ayoreo-totobiegosode (part occidental del Paraguai) - Recollida de signatures

-El Consell Indígena de Roraima (al Nord del Brasil) demana que es dirigeixin misatges i cartes al President del Brasil. Es veu que el govern del Brasil està retardant la ratificació dels límits d'un àrea indígena, Raposa-Serra do Sol, al nord del país, amb conseqüències desastroses per als 12.000 indígenes que hi han viscut des de temps immemorials.

-Altres campanyes en actiu

[campanyes][pobles i cultures]
8.8.03
 
Campanya contra el cànon sobre els CD i DVD verges
Campanya contra el cànon sobre els CD i DVD verges.

A partir del setembre s'inclorà als preus dels CD i DVD verges un cànon que anirà dels 13 cèntims als 1,40 euros, segons les seues característiques (El Mundo, Levante, 8/8/2003)

Ja està ací el cànon, i no és musical, o sí? El pagarem exclusivament els consumidors. Quin privilegi! Es clar, un cànon que s'ha imposat gràcies a l'acord entre els fabricants de CD i DVD i diverses associacions de drets d'autor no van a tindre en compte als consumidors. D'aquesta forma els fabricants guanyaran el mateix i el cànon se l'emportaran les associacions de drets d'autor. I tot mentre els governants miren i callen. Quina diferència hi ha entre les pràctiques de la màfia i açó? La diferència està en que hi ha un "convenni"? La màfia també té convennis d'aquesta mena: una part decideix les clausules i l'altra paga i calla. El convenni s'ha signat entre ASIMELEC (la patronal del sector) i sis entitats de gestió de drets d'autor que només faran que parar la mà i arreplegar (AIE-Artistas Intérpretes o Ejecutantes, AISGE-Artistas Intérpretes, Sociedad de Gestión, EGEDA-Entidad de Gestión de Derechos de Propiedad Intelectual, SGAE-Sociedad General de Autores y Editores, DAMA-Derechos de Autor de los Medios Audiovisuales i CEDRO, Centro Español de Derechos Reprográficos).

Per a contrarrestar tantes webs mafioses ací teniu altres notícies i comentaris de la Asociación de Internautas sobre el cànon, la web de la PutaSGAE i una llista d'autors a favor del cànon: tampoc són tants!

L'Associació d'Internautes denuncia la il·legalitat del cànon. (Associació d'Internautes) El pacte no contempla les exclusions previstes a l'apartat 3 de l'article 25 del text refondit de la Llei de Propietat Intelectual. Aquesta associació també demana que si definitivament s'imposa el cànon s'hauràn de llevar totes les proteccions dels CD i DVD


El PSOE no diu res sobre el cànon als CD. Un silenci que diu molt. (La Corriente Alterna)

Crida a no comprar CD ni DVD verges durant quinze dies. Una crida llançada a internet convida els internautes i consumidors a no comprar, d'avui al 15 d'octubre, cap CD ni DVD verge. La campanya, anomenada explícitament Devolvamos el ataque, vol protestar 'contra la privatització de les idees' amb una proposta ben concreta: no adquirir discos digitals verges durant els quinze dies vinents. Pels organitzadors de la iniciativa, la protesta respon als molts atacs de la indústria discogràfica i dels governs contra els programes d'intercanvi de fitxers P2P. Ara, la gota que ha fet vessar el got, segons 'Devolvamos el ataque', és el cànon, de 0,13 a 1,40 euros, que grava els DC i DVD verges, imposat per la $$$$ des de l'1 de setembre. Segons l’Associació d’Internautes, la $$$$ guanyarà, el primer any, cinc milions d’euros gràcies al nou cànon. (Vilaweb, 1/10/2003)

Nova iniciativa de PutaSGAE contra el cànon als CD i DVD: deixar còpies de CD i DVD abandonats per diferents llocs , es a dir, el que ells anomenen CD Crossing. Llista de PutaSGAE d'artistes i personatges coneguts a favor del cànon.

El País conta que "La $$$$ quiere cobrar un canon por las fiestas populares. La Sociedad General de Autores y Editores ($$$$) y la coordinadora de comités de fiestas de los barrios de Vigo dirimen ante los tribunales la pretensión de la $$$$ de cobrar un canon equivalente al 7% del presupuesto de esas fiestas populares, de acceso gratuito, como compensación por los derechos de autor de la música que suena en las verbenas. "Estamos dispuestos a cancelar todas las fiestas: no nos da el presupuesto para pagar lo que nos piden", señaló Gabino Goberna, presidente de la coordinadora de comités de fiestas, a La Voz de Galicia. La ofensiva judicial de la $$$$ ha comenzado por la parroquia de San Miguel de Oia, donde se celebra desde hace más de dos siglos la fiesta de Liñares. El juicio se celebrará el próximo día 24".

Aquests mafiosos de la $$$$, després d'aconseguir establir un cànon (il·legal) pels CD i DVD, van anunciar un cànon pels discos durs i ara li toca el torn a les festes dels pobles. Si continuen a aquest ritme, en breu només els quedarà establir un cànon per l'ús del nom del seu líder espiritual i material (Teddy).

Díselo a Zapatero

Asociación de Internautas

El canon dels cd i dvd és fruit d'un pacte il·legal i injust.

[tecnologia][un altre món és possible][campanyes]
6.8.03
 
Campanya El Riure Patrimoni de la Humanitat
Campanya El Riure Patrimoni de la Humanitat. (Vilaweb, 6/8/2003)

Per commemorar el desé aniversari de l'organització no governamental Pallassos sense Fronteres ha engegat una campanya que pretén d'elevar el riure a Patrimoni de la Humanitat a la que ens podem a afegir també a tí­tol individual. Per tal de fer-la arribar a tot arreu, dilluns passat va sortir del port del Masnou, a la comarca del Maresme, el vaixell Philos, autèntic ambaixador de la campanya. La primera parada de la comitiva defensora del riure s'esdevindrà avui, al port de Benicarló (a la comarca del Baix Maestrat), i continuarà  per Castelló, Gandia, Calp i Santa Pola, i d'altres punts del litoral espanyol. A cadascun d'aquests indrets es recolliran simbòlicament rialles que acompanyaran la petició formal de Pallassos sense fronteres que està previst que es presenti a la UNESCO.

Segons aquesta organització, arreu del planeta, més de 300.000 infants fan de soldats, milions de persones moren a causa de la fam, més de vint-i-cinc milions de persones han hagut de deixar les seves llars i més de 20.000 persones moren com a conseqüència de les mines antipersona. Aquestes xifres esfereridores fan que el riure, entés com un tret propi de la humanitat, no sigui present en un bon nombre de territoris. És per això que Pallassos sense fronteres demana que la UNESCO el declari Patrimoni de la Humanitat i en vetlli per la presència. [campanyes][teatre]

Powered by Blogger