REIVINDICA
22.10.03
 
Campanya "Armes sota control"
Amnistia Internacional i Intermon Oxfam llancen la campanya "Armes sota control"

Adhesió electrònica a la campanya i al milió de rostres

Intermon Oxfam

[drets humans][campanyes]
19.10.03
 
Recollida de signatures per la convocatòria d'una mesa de diàleg multipartit a Euskadi
Campanya de recollida de signatures per la convocatòria d'una mesa de diàleg multipartit a Euskadi.

Iniciativa Ciudadana per a exercir el Dret de Petició.

Entre octubre de 2003 i març de 2004 es volen recollir 100.000 signatures per fer ús davant les institucions de la via legal del Dret de Petició i recolçar les propostes concretes d'Elkarri per a la no violència i el diàleg:

1. Foro de diálogo multipartito.
•En ejercicio del Derecho de Petición, apoyamos la presentación en los Parlamentos Vasco y de Navarra de una propuesta de mesa de diálogo multipartito para el consenso sobre el marco de convivencia.

2. Exigencia de fin de la violencia.
•Exhortamos a ETA al fin inmediato de la violencia. Apoyamos la movilización por la paz, por el cese de atentados, amenazas o torturas, y por los derechos humanos de todas las personas, al margen de sus ideas, y estén en libertad o privadas de ella. Expresamos nuestro pleno apoyo a todas las víctimas, sin excepción.

3. Inclusión de todas las opciones.
•Apoyamos la presentación en las Ins-tituciones de una propuesta de inclusión democrática y legal de todas las opciones políticas comprometidas con los derechos humanos, que integre el pluralismo de nuestra sociedad y respete la voluntad popular.

4. Humanización.
•Apoyamos la presentación en las instituciones europeas e internacionales de una propuesta para la humanización y conciliación de nuestra realidad de violencia y conflicto.

Manifest

Recollida de signatures

Elkarri


[no a la guerra][campanyes]
14.10.03
 
Salvem La Tossa (Benicarló)
L'Ajuntament de Benicarló i la promotora Terrazahar Golf & Resorts, S.L. volen destroçar La Tossa. Han previst construir al paratge una macrourbanització per a 14.000 persones al voltant d'un camp de golf.

Manifest per la Tossa

Recollida de signatures

Adhesió electrònica

Plataforma Salvem La Tossa

[campanyes][medi ambient]

13.10.03
 
L'engany verd de les companyies elèctriques
L'engany verd de les companyies elèctriques

Greenpeace

[campanyes][medi ambient]
2.10.03
 
Can I speak Valencian?
Can I speak Valencian?: Campanya de protesta contra una responsable de la conselleria d’Infrastructures i Transport de la Generalitat Valenciana, que va respondre en anglès a un representant de la cooperativa de l’Alcúdia que se li havia adreçat en català.

Vilaweb

[campanyes][pobles i cultures]
1.10.03
 
Plataforma RTVV pública, en valencià i de qualitat
Plataforma RTVV pública, en valencià i de qualitat

La privatització de RTVV, encara sense data i amb molts recursos judicials. L'1 d'octubre de 2003, és el dia que les empreses adjudicatàries havien de fer-se càrrec de Canal 9, segons les bases del concurs de privatització de RTVV, publicades al DOGV. Peró, ara com ara, la privatizació no té data, ni el govern valencià ni els directius de Canal 9 no n'aventuren cap. Tot sembla indicar que encara n'hi ha per uns quants mesos: la televisió pública valenciana ha començat fa pocs dies la nova temporada amb programes contractats a les productores.
Sobre la privatizació, hi pesen sis recursos judicials. L'últim presentat és el de la UGT. També n'han presentat el PSPV, el comié d'empresa, la Unió de Consumidors i Esquerra Unida. Els recursos opugnen la violació de la legislació vigent, sobretot la llei estatal del tercer canal. (Vilaweb, 1/10/2003)

La jutgessa anul·la l'aprovació pel Consell de RTVV dels plecs de condicions per a la privatització de Canal 9. (Vilaweb)

La Plataforma Per una RTVV pública, en valencià i de qualitat ha publicat el manifest Per uns mitjans públics al servei de la ciutadania i de la democràcia. Us hi podeu adherir.

[campanyes]
 
CORRELLENGUA 2003
CORRELLENGUA 2003

Manifest del correllengua 2003 escrit per Biel Majoral

Si vols participar: agenda d'activitats

[pobles i cultures][campanyes]

Powered by Blogger