REIVINDICA
28.11.03
 
Els treballadors de SOM RÀDIO protesten contra el tancament de l’emissora, i anuncien mobilitzacions
Els treballadors de Som Ràdio protesten contra el tancament de l’emissora, i anuncien mobilitzacions. Som Ràdio deixarà d’emetre el 31 de desembre. El govern balear no n’ha previst cap partida pressupostària pel 2004, amb la qual cosa l’emissora impulsada per l’anterior conselleria de Cultura deixarà d’emetre. El tancament de l’emissora, compromesa amb la llengua i la cultura de Balears, ha estat criticada per col·lectius de defensa de la llengua. Ara, els treballadors de l’emissora han fet pública una carta en què expressen la protesta pel tancament, i denuncien que no han rebut encara cap explicació de l’administració. De moment, diuen, només saben allò que el conseller de Cultura va dir al Parlament, és a dir, que Som Ràdio és una ràdio 'il·legal' i 'il·legalitzable'. Els treballadors han anunciat properes mobilitzacions i n’han demanat suport social.
Fins al tancament, Som Ràdio també es pot escoltar per internet. El nou govern balear comença amb l’eliminació de Som Ràdio, i la futura posada en marxa de la nova televisió de Balears, el nou model àudiovisual basat en el bilingüisme.

Vilaweb

Es presenta el disc en defensa de la continuïtat de Som Ràdio. Antònia Font, els Pets, Amb una mica de sort, Ja t'ho diré, Mesclat, Tomeu Penya, Música Nostra, s’Albaida, Biel Majoral, Fora des sembrat, Stock de Rock, Joan Bibiloni, Menaix a truà, Oprimits i Inventari són els grups i artistes que col·laboren desinteressadament en el nou disc en defensa de la continuïtat de Som Ràdio, que avui es presenta. El nou disc val cinc euros i els beneficis es destinaran a finançar accions de la plataforma Som i Serem Som Ràdio.
El tancament d’aquesta emissora pública, l’única que emet en català per a totes les Balears, ha mogut protestes dels medis cultural i de l’oposició. Des del naixement Som Ràdio ha tingut un paper fonamental com a plataforma de promoció d'autors i intèrprets illencs i ha estat una eina clau en la difusió de la música en català.

Vilaweb

[ràdio i televisió][campanyes]
27.11.03
 
Ara més que mai, Salvem el Cabanyal-Canyamelar
Amb el projecte urbanístic que suposarà la celebració de la Copa Amèrica a València, ara més que mai hem de recolçar la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar

Els veïns del Cabanyal porten l'abandonament del barri a Brussel·les. Una representació d'habitants del barri del Cabanyal de València, membres de la plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, van viatjar a Brussel·les per manifestar-se davant el Comitè de les Regions. La delegació es va desplaçar fins a la capital comunitària seguint un grup de representants polítics de l'Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana que havien d'exposar al comitè les conseqüències econòmiques i socials que la sortida de la Copa Amèrica de vela de 2007 tindrà sobre la ciutat. Salvem el Cabanyal vol mostrar l'altra cara de l'ajuntament, que ha autoritzat un projecte d'urbanisme que preveu la destrucció de 1.651 habitatges del barri, i que ha abocat a 'l'abandonament total' el Cabanyal des que fa dos anys es va paralitzar judicialment el projecte municipal. La plataforma ha enviat per correu electrònic a tots els partits, estats membres del Comitè de les Regions i la premsa acreditada a Brussel·les un missatge amb els motius de la seva protesta.

Vilaweb

[campanyes][un altre món és possible]
26.11.03
 
Campanya contra els xiquets com a soldats
Campanya contra els xiquets com a soldats

Amnistia Internacional

[campanyes][drets humans]
20.11.03
 
20 de desembre: Manifestació a Bilbo pel diàleg, pels drets humans i per la voluntat popular
Elkarri ha convocat una manifestació a Bilbo per al dia 20 de desembre amb el lema ''Respecte als drets humans i a la voluntat popular, diàleg i acord entre totes les propostes''. El moviment social farà una altra marxa amb els mateixos objectius a Pamplona el 24 de gener.

Elkarri

[campanyes][pobles i cultures]
10.11.03
 
Acció de protesta contra el mosàic de l'Àgora de la UJI
Acció de protesta contra el mosàic de l'Àgora de la UJI. El passat dia 6 de novembre pel matí, un grup d'estudiants de la Universitat Jaume I va realitzar una acció de protesta contra el mosàic de l'Àgora. Durant l'acció es va penjar una pancarta reivindicativa dalt de l'estranyíssima estructura de ferro que hi ha davant del mosàic i es va repartir informació -amb clau humorística- sobre els motius de la protesta. El mosàic de l'Àgora representa un guant blanc i ha sigut dissenyat per Manuel Sáez. El material ceràmic ha sigut desenvolupat per Alicer i fabricat per l'empresa Porcelanosa. L’empresa Lubasa n’ha realitzat la col·locació sota la supervisió de l'artista. Manuel Sáez durant la presentació del projecte justificà el seu disseny dient que "el guant blanc és generositat, el guant que apunta i assenyala. Vinculat des de sempre a la vida universitària,... també l'estatua de Jaume I... en porta un a la mà, ...igual que els estudiants alcen les seues mans blanques per reivindicar pau".

L'acció de protesta volia posar de manifest el mal gust del disseny del mosàic, criticar els valors que simbolitza i la despesa pressupostària que ha suposat per a la universitat. A més a més, també es plantejà el possible significat de l'estranya estructura de ferro, de grans dimensions, que hi ha davant del mosàic. La conclusió a la que arribaren el grup d'estudiants -prou divertida- és que l'Àgora podria ser una piscina i l'estructura de ferro el trampolí. Per últim, cal destacar l'eficiència de les autoritats universitàries per evitar qualsevol manifestació pública contra els seus projectes ja que, al poc d'iniciar-se l'acció, el personal de seguretat ja havia llevat la pancarta de protesta -per cert, sense massa cura- i se l'havia emportat, davant les protestes dels estudiants que la reclamaven.

I jo des d'ací dic, NO A LA CENSURA, SI A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!

[campanyes]

Powered by Blogger