REIVINDICA
28.12.03
 
Barcelona 2004: La globalització armada es vesteix de colors. Per l'antiforum de les cultures

Barcelona 2004: La globalització armada es vesteix de colors


"El evento va a ser una apoteosis de 'las culturas' como tema para la demagogia política y para la trivialización mediática, una diversión en que la pluralidad cultural se verá reducida a una pura parodia destinada al consumo de masas y a la buena conciencia institucional. Un circo en que la diversidad humana será exhibida como un grandioso y amable show de luz y de color." (El gran circo de las culturas, de Manuel Delgado, professor de Antropologia de la Universitat de Barcelona, sobre el Forum 2004. Publicat el diari El País, 11/12/2002)

Indymedia Barcelona

S'ha proposat l'organització d'un "antifòrum de les cultures". Les crítiques que darrerament s'han abocat contra el Fòrum Barcelona 2004 de les Cultures s'han concretat en una proposta ferma d'organització d'un 'antifòrum de les cultures'. Els principals moviments socials del Principat han proposat l'organització de l''antifòrum' a l'assemblea de clausura de les jornades preparatòries del Fòrum Social Europeu (FSE) de París. A més, en l'encontre s'ha plantejat la importància que l'FSE rebutgi públicament el Fòrum 2004 per la 'presència d''empreses que, van finançar la guerra a l'Irac', segons han afirmat diversos dels assistents. Entre aquestes empreses que els moviments socials amb la indústria militar hi ha el BBVA, La Caixa, Indra, El Corte Inglés i Telefónica, totes finançadores del Fòrum. Les empreses són a la web www.boicotpreventiu.org. D'altra banda, també s'ha criticat el fet que la inversió dedicada al Fòrum hagi suposat 'una disminució del finançament dels serveis públics.

Vilaweb

José Bové es nega a participar en el Fòrum 2004. El líder antimundialista José Bové s'ha afegit als personatges que es neguen a participar en el Fòrum Barcelona 2004.

Alternativa Verda

Carrossa contra el Fòrum 2004 a la rúa de carnestoltes de Barcelona. "Diverses entitats i moviments socials han participat de la construcció de la comparsa amb tots els continguts de crítica dels col·lectius que volen desemmascarar la hipocresia del Fòrum 2004. Es tracta de la comparsa número 60 de la rua i està dividida en diverses parts, visibilitzant les contradiccions del Fòrum en els tres suposats eixos de pau, sostenibilitat i diversitat cultural que diuen voler mostrar durant l'esdeveniment".

Liberinfo

[no a la guerra][un altre món és possible][pobles i cultures]
 
Campanya per la tribu aioreo-totobiegosode (Paraguai)
Fa poques setmanes les excavadores van entrar al cor de la terra dels indígenes no contactats a Paraguai. Aquesta acció il·legal amenaça la supervivència dels últims indígenes aïllats al sud de la conca amazònica. Els indígenes, membres de la tribu aioreo-totobiegosode, deuen haver abandonat quasi segurament els seus horts i cases, i deuen d'estar vivint a la selva. Model per a la recollida de signatures (format pdf) per la tribu Aioreo (del Paraguai)

Survival-International

[pobles i cultures][campanyes]
 
Contra la central tèrmica d'Arcos de la Frontera
Greenpeace demana a Manuel Chaves, president d'Andalucia, que no done permís per posar en funcionament la central tèrmica què Iberdrola ha construit en Arcos de la Frontera

Es pot enviar un correu al Sr. Chaves.

Greenpeace

[medi ambient][campanyes]
17.12.03
 
Greenpeace alerta sobre l'impacte social i ambiental del consum de llagostins sobre els boscos tropicals de costa (manglars)
Greenpeace alerta sobre l'elevat impacte social i ambiental del consum de llagostins sobre els boscos tropicals de costa o manglars. Espanya és el país europeu que més llagostins importa i el tercer importador mondial.

Greenpeace

[medi ambient][campanyes]
 
No a la muralla de l'AVE
La coordinadora No a la muralla de l'AVE malda perquè les autoritats espanyoles i les valencianes triïn traçats alternatius més ‘sostenibles’, de moment sense gaire èxit, després de la paralització dels projectes actuals. La polèmica del TGV ha estat especialment intensa en municipis com per exemple Alcàsser i Albal, amb enfrontaments entre els batlles i el Ministeri de Foment espanyol, acusat de manca de negociació.

Vilaweb

[medi ambient][campanyes]
 
Repsol Mata
Campanya "Repsol Mata". El dia catorze a les dotze del migdia es presentà a la plaça de Catalunya (BCN) la campanya internacional contra la companyia Repsol-YPF organitzada per diferents grups i individus que defensen els drets humans i el medi ambient. Atés les continues denuncies que la companyia petrolifera està reben per part de diferents sectors de la societat civil els convocants es solidaritzaran amb aquells pobles d'arreu el món que estan afectats per les activitats delictives de la empresa dels senyor Cortina. Bolivia, Equador, Peru, Colombia i Argentina van ser recordats en la lectura del manifest que els convocants van fer arribar al ciutadà. Així mateix es presentarà la exposicio internacional "fluye el petroleo, sangra la tierra" i es recitaran versos de poetes ogoni (nigeria) que mostren els efectes devastadors de les companyies extractores.

Adreça de contacte: indigenes@mixmail.com
Pàgina web: http://www.ojotransnacional.org

Vilaweb

[campanyes][drets humans]
 
Les principals companyies cafeteres no han fet res per resoldre la crisi mondial del café
Les principals companyies cafeteres del món han fet ben poc durant l'any 2003 per ajudar a resoldre la crisi mondial del café. Les 4 principals empreses torrefactores -Nestlé, Kraft, Sara Lee i Procter and Gamble- estan obtenint beneficis enormes mentre els productors reben els preus més baixos en 100 anys. Escriu a Nestlé, Kraft i Sara Lee ARA i demana que segueixin l'exemple de P&G que ha començat a oferir cafè de comerç just.

Comerç amb Justícia (Intermon Oxfam)

[drets laborals][campanyes][un altre món és possible]
 
Enviament de correus a Margot Wallstrom contra el PHN
La Comissió Europea insinua que finançarà el Pla Hidrològic. El comissari encarregat d'adjudicar els fons diu que el projecte és "coherent". La comissària europea de Medi Ambient Margot Wallstrom va insinuar ahir a la tarda que la Comissió Europea podria finançar el Pla Hidrològic que impulsa el govern espanyol. Wallstrom ha assenyalat que l'objectiu comunitari és "garantir els canvis necessaris" perquè es compleixi la legislació mediambiental de la UE. Wallstrom ha considerat que el transvasament pot ser 'un avantatge per al Delta (...) perquè s'està enfonsant, entre altres coses, pel canvi climàtic', per la qual cosa 'hi podria haver, per tant, un benefici'. El comissari europeu de Fons Regionals, Michel Barnier, ha comparegut juntament amb Wallstrom i ha avançat que els fons que l'estat espanyol té assignats per a projectes mediambientals per al període 2002-2006 podrien ser susceptibles de destinar-se a les obres del Pla Hidrològic. Els fons que ha de rebre el govern espanyol són 4.212 milions d'euros per a Fons Estructurals i 5.580 milions del Fons de Cohesió. Barnier, encarregat d'adjudicar les ajudes europees, ha declarat que'des del nostre punt de vista el conjunt d'aquests projectes -referint-se al Pla Hidrològic- és un tot coherent.
D'altra banda, Pasqual Maragall va assegurar en el ple del debat d'investidura que es comprometia a no donar suport al transvasament de l'Ebre i a fer tot allò que estigués a les seves mans per evitar-lo. De fet, el govern tripartit ha enviat una carta a Margot Wallstrom per informar-li que el nou executiu no aprova el Pla Hidrològic i que la Generalitat de Catalunya té les competències pel que fa als recursos hídrics.

Ecologistes en Acció té una web en què s’hi poden enviar missatges a Wallström.

[Vilaweb

[medi ambient][campanyes]
9.12.03
 
Salvem el desert: Contra el vial Cabanes-Orpesa
Les màquines ja treballen al vial Cabanes-Orpesa

Merditerraneo

Acampada indefinida contra el vial Cabanes-Orpesa. L'empresa constructora i la Conselleria de Territori i Vivenda han tornat a continuar les obres del vial Cabanes-Orpesa amb el projecte i pel lloc que els tribunals havien aturat.

Gecen

L'assemblea en defensa del desert de les palmes va decidir ahir dissabte en el campament de Miravet encetar una campanya per intenet d'enviament d'e-mails de protesta per la construcció del vial i el dany que suposa al paratge natural del Desert de les Palmes, al sistema kàrstic de Miravet, a la Cova de l'Ullal i a la cara sud de la Ferradura. El dijous 11 de desembre hi ha una concentració a la Plaça de la Pau, a les 19 h.

La Guàrdia Civil ha desallotjat el campament de Miravet que estava instal·lat per protestar contra la construcció del vial Cabanes-Orpesa

L'Avanç

Acampada per evitar que continuen les obres del vial Cabanes-Orpesa

Merditerraneo

El vial Cabanes-Orpesa torna a paralitzar-se després de les protesta de la plataforma Salvem el Desert

Merditerraneo

García Antón crida a l'ordre en el vial Cabanes-Oropesa

Merditerraneo

Esquerra Unida denuncia la ilegalitat del vial Cabanes-Orpesa

Merditerraneo

40 agents de la Guàrdia Civil desallotjen sense autorització judicial als veïns del campament de Miravet

Levante

El dimarts 23 de desembre es convocà una concentració i una mesa informativa per la defensa del desert de Les Palmes. S'ha quedat a la plaça Borrull a les 16 h.

La Plana Indymedia

Dejú i vaga de fam en defensa del Desert de les Palmes. Alberto García inicía una vaga de fam en defensa del Desert de les Palmes. L’escriptor de temes ecològics Mariano Bueno es va unir a la protesta amb un dejú damunt d'un arbre durant els dies 24 i 25 desembre en defensa del Desert de les Palmes i contra la construcció del nou vial Cabanes-Orpesa. Els dos van decidir iniciar l’acció de protesta una vegada desallotjada l’acampada indefinida amb què veïns i ecologistes havien aturat durant un parell de setmanes les obres de construcció. L’àrea que envolta la Cova de Miravet, afectada per la nova carretera, és protegida per una resolució judicial de 2001.

Indymedia La Plana

Alberto García: «Queremos una carretera por donde no dañe; no estamos contra el progreso ni vamos en burro»

Francesc Colomer, alcalde de Benicàssim, critica el desallotjament dels que defenen un auto judicial clasríssim.

Levante

La vaga de fam en protesta pel vial Cabanes-Orpesa segueix després de 140 hores. Més de 3.000 persones s'han detingut en el punt informatiu davant del jutjat de Castelló.

Protesta davant de la subdelegació del govern pel vial Cabanes-Orpesa - Indymedia La Plana també informa sobre aquesta mobilització davant la subdelegació del govern.

Segons informa el diari Levante "El fiscal en cap emetrà en breu el seu informe sobre les obres del vial Cabanes-Orpesa. La seua decisió ajudarà al jutjat que segueix el cas a decidir si paralitza novament les obres"

Levante

La conselleria d'Infraestructures i Transports admet que no es va fer cap estudi geotècnic en el nou projecte de vial entre Cabanes i Orpesa.

El projecte de vial entre cabanes i orpesa suposa un greu risc per a l'ecosistema segons l'informe ecotoxicològic encarregat per la fiscalia

Levante

La fiscalia recorreix per a que el jutjat reobri el cas del vial Cabanes-Orpesa

La decisió del jutjat de no reobrir el cas pot retardar l'adjudicació del cas i la possible paralització de les obres

Levante

Es reanuden les obres del vial amb 14 policíes qustodiant les màquines que treballen sobre la zona protegida del Desert. El debat de competències deixa en l'aire si el jutjat núm. 2 podrà actuar en el cas del vial.

Levante

La Plataforma Salvem el Desert critica al conseller de Territori i Vivenda, Rafael Blasco, per defendre la viabilitat del vial Cabanes-Orpesa

El Merditerraneo

Vint membres de la Plataforma Salvem el Desert protesten davant del Palau de Justícia de Castelló i duen 300 plantes destruïdes durant les obres del vial.

Levante

A Cabanes i a Orpesa, persones relacionades amb els governs municipals (del PP) i amb altres interesos ocults (o no tant), han començat a recollir signatures en defensa del vial Cabanes-Orpesa (per la opció sud) i literalment diuen que "queremos oponernos a las declaraciones que surgen en los medios de comunicación contra la construcción de esta carretera". Com si els mitjans de comunicació semblaren més fonts o manantials de "declaracions" que llocs d'informació i opinió lliure (o no, segons els mitjans). Recentment van realitzar una manifestació en favor de la construcció del vial.

La Plana Indymedia

El jutjat ordena les diligències prèvies a la paralització del vial Cabanes-Orpesa

La Fiscalia i el jutge rebutgen el recurs del Consell i mantenen les proves pericials. El Jutjat d'Instrucció Nombre 2 de Castelló ha rebutjat el recurs del Consell i va ordenar ahir que es practiquin les diligències prèvies a la paralització cautelar del vial Cabanes-Orpesa, segons van confirmar fonts pròximes al Palau de Justícia.

La jutge ordena la paralització de 6 km del vial pel seu impacte ambiental. La decisió l'ha prés dos dies després de la presentació de l'informe de l'ecotoxicòleg sol·licitat pel jutjat.

L'acte judicial veu indicis racionals de delicte per part de càrrecs del Consell.

La titular del Jutjat d'Instrucció Nombre 2 de Castelló va ordenar ahir la immediata paralització de les obres del vial Cabanes-Orpesa (entre els punts kilométricos 7 i 13) davant la concurrència d'un greu risc d'impacte ambiental sobre el sistema de cavitats i aqüífers subterranis de Miravet -situat en el Desert dels Palmes-.

Aquesta resolució judicial rebutja els arguments de la Conselleria d'Infraestructures i estableix textualment que en el citat tram no podran portar-se a terme «tasques de construcció de la carretera des de les primeres fases (esbrossis, tales, desmuntis, trànsit o ús de maquinària pesada, establiment de préstecs i abocaments, etc.) i tampoc voladuras». La decisió serà traslladada «de la manera més immediat» al cap d'obres de la constructora i al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona).

La jutge argumenta que existeixen indicis racionals de la comissió d'un delicte contra el medi ambient per part dels imputats (inclòs el secretari autonòmic d'Infraestructures de la Generalitat Valenciana, Pedro Marco).

L'informe sol·licitat pel jutjat conclou la necessitat de paralitzar 6 quilòmetres del vial entre Cabanes i Orpesa. El ecotoxicòleg trasllada a la jutge que és l'única forma de protegir el Desert i les coves. L'informe remès al jutjat pel ecotoxicólogo forense estableix que la protecció de les cavitats i aqüífers de Miravet i del Paratge Natural del Desert dels Palmes exigeixen la paralització del vial Cabanes-Orpesa entre els seus quilòmetres set i tretze (ambdós inclusivament), segons van confirmar ahir fonts de l'Audiència Provincial.

A més a més, un grup de veïns va paralitzar ahir, 24 de gener, les voladores de terres a menys de tres quilòmetres de les coves.

Les empreses concessionàries del vial Cabanes-Orpesa (contractades pel govern Valencià sota el beneplàcit de la Conselleria de Territori) van assolir ahir el seu objectiu de donar començament a les voladuras de terres a menys de tres quilòmetres del sistema de cavitats i en les proximitats del paratge natural. Les detonaciones van ser interrompudes per un grup de vint veïns que van paralitzar les obres de forma pacífica. El ritme accelerat de les obres ha impulsat als veïns a emprendre noves mobilitzacions i personar-se com acusació paral·lela en nom de la plataforma Salvem el Desert.

Levante

El Gecen recorda a Campos que el vial està paralitzat per un jutge

El Gecen recorda a Víctor Campos, Conseller de Justícia i Administracions Públiques, que el vial està paralitzat per un jutge.

Levante


[medi ambient][campanyes]
 
Comunicat de l'Institut Joan Lluís Vives
Comunicat de l'Institut Joan Lluís Vives sobre l'acord de la Comissió d'Ordenació Acadèmica del Ministeri d'Educació de l'estat espanyol de dividir en dos ensenyaments i titulacions diferents, sota els noms de català i valencià, l'actual ensenyament de la nostra llengua en les Escoles Oficials d'Idiomes de tot l'estat. Adhesions (a títol particular o com a col·lectiu)

[campanyes][pobles i cultures]
 
Manifest de Talavera de la Reina: Serveis socials per a totes i tots
Manifest de Talavera de la Reina: Serveis socials per a totes i tots: "Exigimos a los grupos parlamentarios del Congreso, Senado y Comunidades Autónomas que garanticen por Ley la financiación para hacer efectiva la universalidad de los derechos/ prestaciones del Sistema Público de Servicios Sociales".

[drets humans][un altre món és possible][campanyes]
 
Per la III República espanyola
Per la III República espanyola

Nodo50

[campanyes][un altre món és possible]
 
Pel futur del català: única llengua oficial
Pel futur del català: única llengua oficial

[campanyes][pobles i cultures]

Powered by Blogger