REIVINDICA
16.2.04
 
Manifest per l'educació en comunicació
Manifest per l'educació en comunicació

[educació][campanyes][tecnologia]
 
Estima Mallorca
Estima Mallorca

Qui estima Mallorca no la destrueix.

No fa ni mig any que es va constituir el nou Govern de les Illes Balears arran de les eleccions autonòmiques de dia 25 de maig, que va atorgar majoria absoluta al Partit Popular. Per aquestes mateixes dates se constituïa igualment el nou equip de govern del Consell de Mallorca, el qual quedava en mans d’Unió Mallorquina.

Amb aquests 170 dies de gestió, s’han posat damunt la taula un seguit de propostes, plans i projectes que aposten clarament per un model de desenvolupament urbanístic i turístic absolutament desmesurat i absolutament insostenible, tant des del punt de vista econòmic com ambiental com social.

Ens referim a les propostes que han sorgit en temes d’espais naturals (reduint la superfície de parcs naturals, o incrementat l’edificabilitat de les zones protegides d’Eivissa i Formentera), en temes de carreteres (presentant i aprovant un pla d’autopistes i autovies), en temes de creixement urbanístics (eliminant determinades restriccions urbanístiques fins ara vigents), apostant per duplicar la capacitat de l’aeroport de Palma i per últim anunciant la construcció de noves infrastructures molt impactants, com són les dessaladores i nous forns incineradors de residus.

[campanyes][medi ambient][un altre món és possible]
 
Manifest "Per una societat laïca, la religió fora de l'escola".
La Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) ha presentat un recurs davant del Tribunal Suprem contra la normativa que regula la religió i la seua alternativa i una campanya per l'escola laïca.

Manifest "Per una societat laïca, la religió fora de l'escola".

Adhesions al manifest.

[educació][campanyes]
12.2.04
 
La Plataforma "Xúquer Viu" demana la revisió del pla de la conca del Xúquer
La Plataforma "Xúquer Viu" demana la revisió del pla de la conca del Xúquer. La Plataforma Xúquer Viu, formada per partits polítics, sindicats i organitzacions comarcals i locals, fa avui un acte amb batlles i regidors de la comarca de la Ribera per demanar una revisió del Pla de la Conca del Xúquer i "l'establiment d'un cabal ecològic".

Fa pocs dies es va oferir un concert a Alzira en suport a Voro Pérez, que manté una vaga de fam contra el transvasament.

Vilaweb

La plataforma Xúquer Viu es queixa a la ministra Narbona per la continuació de les obres del transvasament.
La vintena d'entitats, organitzacions i partits que formen la plataforma en defensa del riu Xúquer: Xúquer Viu, van enviar dilluns una carta a la ministra espanyola de Medi Ambient, Cristina Narbona, per expressar el seu "disgust i malestar" pel fet que les obres del Xúquer-Vinalopó continuin en marxa i que "no s'hagi dictaminat una aturada cautelar". Les entitats consideren que si no s'aturen aviat les obres com a mesura preventiva, es córre el risc de caure "en arguments d'irreversabilitat de les actuacions i de fets consumats" i no es posa remei a 'la mort anunciada del Xúquer i l'Albufera'. Xúquer Viu recorda en la carta a Narbona que els eurodiputats de la comissió de peticions de la UE que va visitar fa poc les terres valencianes "es van mostrar alarmats per la desaforada especulació urbanística que van observar a Alacant" i van 'constatar l'evident relació entre el transvasament Xúquer-Vinalopó i l'incontrolat desenvolupament residencial d'aquella zona de la costa".

Vilaweb

Es constitueix el fòrum permanent Xúquer i Albufera Vius. S'ha presentat a la Fundació Primer de Maig de València el fòrum 'Xúquer i Albufera Vius', amb la participació de representants de partits polítics, sindicats, associacions ecologistes i de defensa del territori i personalitats de la cultura i la societat valenciana. Una iniciativa que suposa un crit a la defensa d'aquests dos espais naturals.
A la tarda, hi haurà un debat públic amb conferències de sobre els cabals ecològics, del geohidròleg Rafael Sánchez; sobre el futur de l'Albufera, a càrrec de la catedràtica de la Universitat de València i membre de la Fundació Amics de l'Albufera Maria Rosa Miracle, i sobre la recuperació dels rius de la Mediterrània, a càrrec de Pedro Arrojo, president de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua. El cap de setmana vinent, hi haurà la VII Baixada del Xúquer.
La Plataforma Xúquer Viu es va constituir el desembre de 2003 a Alzira per tal de demanar l'aturada de les obres del transvassament Xúquer-Vinalopó i l'assignació d'un cabdal mínim a la zona final del riu. La comissió d'europarlamentaris que el mes de maig proppassat va visitar les zones afectades per aquest trasvassament d'aigua recomanarà la Unió Europea que n'estudiï de nou el finançament d'aquesta obra hidràulica.

Vilaweb

[medi ambient][campanyes]

Enterrament simbòlic del Xúquer i l’Albufera per denunciar la situació del riu. L’acte protesta pel transvasament Xúquer-Vinalopó

La Plataforma Xúquer Viu escenificà, fa pocs dies, un enterrament del riu Xúquer i de l’Albufera per denunciar la situació d’aquests espais naturals i protestar contra el transvasament Xúquer-Vinalopó que hi ha previst en el Pla Hidrològic. La Plataforma reivindica que cal fixar un cabal ecològic del riu i demana que es resolguin els problemes de contaminació i salinització del Xúquer i l’Albufera. L’organització considera que el transvasament no és una alternativa viable i que cal preveure mesures més sostenibles per als rius Xúquer i Vinalopó. La comitiva, que anirà vestida de negre per simbolitzar un funeral, sortirà a les vuit del vespre de la plaça de la Catedral i acabarà a la plaça del Correu Vell de València. Ja fa mesos que la plataforma fa campanya contra aquest transvasament i denuncia que l’especulació urbanística i la mala gestió ambiental són responsables de la greu situació que viu el riu.

Vilaweb

[medi ambient][campanyes]

 
El veïnat dels Mestrets (Castelló de la Plana) s'oposa a la destrucció dels seus masets
El veïnat dels Mestrets (Castelló de la Plana) s'oposa a la destrucció dels seus masets. Segons el comunicat enviat per l'Associació Els Mestrets, "...se van a destruir de una manera absolutamente innecesaria y evitable, mas de una cincuentena de masets existentes en la zona de Mestrets y Poble Sec, de los cuales, la inmensa mayoría, están habitados...".

"...La Asociación no se opone a la creación de suelo para construcción de viviendas de protección oficial, pues sus integrantes son gente humilde que conoce perfectamente la problemática del encarecimiento del precio de la vivienda, pero no puede permitir que ello se haga a consta de perjudicar gratuitamente sus derechos y, concretamente, su derecho constitucional a una vivienda digna, cuando todo ello es fácilmente evitable...".

"...el Ayuntamiento pretende la ampliación del Cami Mestrets de sus actuales ocho metros hasta cuarenta y cinco metros, sin tener en cuenta que a ambos lados del Camino existen mas de veinte casas habitadas...",

La Plana Indymedia

[drets humans][campanyes]
9.2.04
 
La Plataforma per la Llengua reprèn les campanyes d'Ikea i Leche Pascual
La Plataforma per la Llengua reprèn les campanyes d'Ikea i Leche Pascual. És així que reclama a la multinacional sueca una versió de la web en la nostra llengua i que etiqueti els productes en català, oimés que a tot el món fa servir llengües amb molts menys parlants que no pas el català, com l'islandès, el finès, el danès, l'eslovac, el noruec i el francès (al Quebec).
Quant a Leche Pascual, demana que sigui congruent amb els principis que predica a l'anunci dels mitjans de comunicació i exigeix que etiqueti en català els productes que distribueix al nostre país. A les dos campanyes us ho podeu adherir.

[pobles i cultures][campanyes]
6.2.04
 
Campanya per recordar a Cirque de Soleil haver acomiadat un portador del HIV
Campanya per recordar a Cirque de Soleil haver acomiadat un portador del HIV. El juliol passat, l'entitat de defensa dels drets dels homosexual nord-americans Lambda Legal va portar als tribunals federals la companyia Cirque du Soleil per haver fet fora un gimnasta, Matthew Cusick, presumptament perquè tenia el HIV. Malgrat que el servei mèdic de Cirque du Soleil van defensar la capacitat de l'artista per actuar, la direcció de la companyia va considerar que la presència de Cusick era un factor de risc. La demanda de discriminació, que continua als tribunals, ha rebut ara una empenta important amb la signatura d'un manifest de suport a Matthew Cusick per part d'una llarga llista de noms de la indústria de l'espectacle dels EUA, com ara Nathan Lane, Chita Rivera, Rosie O’Donnell, Bebe Neuwirth, Tony Kushner i l'Actors’ Equity Association, el primer sindicat d'actors del país, fundat el 1913 i amb 45.000 membres del camp de l'escena. També hi donen suport Broadway Cares/Equity Fights AIDS i Dancers Responding to AIDS.
Per Lambda Legal, l'acomiadament de Cusick és especialment xocant perquè demostra 'la ignorància que manifesta sobre l'epidèmia de la sida, en ple 2004, una organització amb molts lligams amb el món de les arts'. A internet hi ha una petició en línia contra Cirque du Soleil.

Vilaweb

[drets laborals][drets humans]
 
Petició en línia perquè l'ONU reconegui l'orientació sexual com a dret humà
Petició en línia perquè l'ONU reconegui l'orientació sexual com a dret humà. El mes de març vinent, les Nacions Unides (ONU) han d'emetre el seu vot sobre un text, qualificat d'històric per les organitzacions de defensa de gais i lesbianes, segons el qual l'orientació sexual ha de passar a ser considerat un dret humà. Per donar suport a la votació favorable d'aquest text, anomenat resolució brasilera, l'Associació Internacional de Lesbianes i Gais (ILGA) ha obert a internet una petició en línia per demanar a la cinquantena de països que s'asseuran al març a la cimera de la Comissió de Drets Humans de l'ONU a Ginebra que declarin públicament el dret a la llibertat sexual.
Al nostre país, la Comissió de Solidaritat Internacional de la Coordinadora Gai-Lesbiana, que treballa per la defensa dels drets humans de les minories sexuals, s'ha sumat a la campanya de la ILGA.

Vilaweb

[drets humans][campanyes]
 
"Aznar en 30 segundos" vol difondre una interpretació crítica, bèstia, reflexiva... del llegat d'Aznar"
Es diu Aznar en 30 segundos i vol 'difondre una interpretació crítica, bèstia, reflexiva... del llegat d'Aznar'. S'admeten vídeos de mig minut sobre la matèria fins el 5 de març i a partir del 6 els internautes podran votar el millor. Tot a imatge de Bushin30seconds.

Hi ha d'altres webs satíriques com CatalunyasenseSostres.com i RajoyQueTeDoy.com, del periodista i dibuixant ('a estones') Siscu Baiges. I altres com Rajoy.net, LosGenoveses.net i PP Nunca Más.

Si llegiu la referència que fan al premi que rebrà el guanyador us riureu una estoneta:

"Premio: Nuestra intención es conseguir que el anuncio pueda pasar en alguna cadena de televisión, pero, de momento, los patrocinadores sólo somos nosotros, así que sólo nos da para invitar al equipo al restaurante: ASADOR EL LABRADOR- Restaurante asador. Carretera Madrid-Irún, km. 222 COGOLLOS (BURGOS). Justo al lado de donde está varado el yate Azor. La invitación estará sujeta a la disponibilidad de plazas y (esperamos que no sea el caso) al Derecho de admisión del local."

[pàgines web][campanyes]
 
Manifests de l'OCB: en "Defensa de la Llengua" i "Per una televisió de tots en català"
Els ensenyants de les Illes han fet una gran assemblea en defensa de la llengua. L'Obra Cultural Balear (OCB) s'encarrega de coordinar la primera gran assemblea per la llengua, on s'unificaren criteris per lluitar en contra de la política lingüística del govern baler. Més de 350 centres d'educació primària i secundària de les Illes Balears hi són. També van assistir la federació de pares d'alumnes de les illes, de Joves de Mallorca per la Llengua, i dels sindicats Stei, CCOO i UGT. Des de 1977 que l'OCB no convocava una assemblea d'aquestes característiques. Llavors aquests agents varen reclamar l'Estatut d'autonomia i l'autogovern.

A la web de l'OCB hi ha el "Manifest en Defensa de la Llengua" aprovat a l'assemblea i al que podeu adherir-vos. Hi ha un altre manifest "per una televisió de tots en català" que també admet adhesions.

Vilaweb

[pobles i cultures][campanyes]

Powered by Blogger