REIVINDICA
8.4.04
 
"Yo también mandé mensajes de móviles": campanya de recollida de signatures d'autoinculpació
Davant la possibilitat que l'ordre del Fiscal General, Jesús Cardenal, puga provocar un munt de multes i/o detencions sel·lectives de persones que es van concentrar davant de les seus del PP durant la nit del 13 -M, s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures d'autoinculpació. Text de la petició:

"Sr. Fiscal General del Estado:

Yo también mandé mensajes de móviles, yo también hablé con amigos y familiares para que salieran a la calle, yo también estuve en las manifestaciones del 13 de marzo. La rabia, la impotencia, nos hizo salir aquel día para exigir explicaciones al Gobierno que nos mintió y quiso utilizar la muerte de los pobres trabajadores y estudiantes que viajaban el 11 de marzo en los trenes de cercanías que desgraciadamente fueron su tumba, o el lugar donde quedaron heridos, de mayor o menor consideración. No salimos a la calle en la "jornada de reflexión": lo hicimos dos días después de una masacre que usted y los que a usted lo amparan y animan, querían utilizar para ganar las elecciones. Aquí me tiene, deténgame".

Ja hi ha 650 signatures.

La notícia en Indymedia

La Plana Indymedia

[drets humans][democràcia?][campanyes]
7.4.04
 
Salvem el Botànic obre una campanya perquè el jardí sigue declarat BIC
El diari El País informa que Salvem el Botànic obre una campanya perquè el jardí sigue declarat BIC. La coordinadora Salvem el Botànic, que des de fa més d'una dècada lluita per a evitar que s'executi el projecte de construir un hotel en el cridat solar de Jesuïtes, al costat del Jardí Botànic de València, va presentar ahir en l'Aula Magna de la Universitat la seva iniciativa per a aconseguir que l'enclavament sigui declarat Bé d'Interès Cultural (BIC). Una qualificació que l'històric jardí no ha merescut fins el moment, a pesar dels seus sobrats mèrits i a pesar que en l'any 1982 va ser incoat l'expedient per a la seva declaració com jardí artístic.

La coordinadora ha optat per aquesta iniciativa per considerar que la Generalitat "no ha fet bé el seu treball de defensa del patrimoni", segons va explicar Pasqual Requena, integrant de Salvem el Botànic. La declaració del jardí com BIC lliuraria al solar confrontant del perill que es porti a terme el projecte de construir un hotel, ja que aquesta figura comporta la delimitació d'entorn i la protecció del mateix. De moment ja han presentat a la Direcció general de Patrimoni de la Generalitat una proposta declarativa. També s'ha iniciat una recollida de signatures de suport a la iniciativa, amb una campanya de difusió massiva de la mateixa per a després de l'estiu, i una pel·lícula que realitzaran 14 cineastes valencians completen el programa previst per Salvem el Botànic.

El País

[medi ambient][campanyes]
 
Noves mobilitzacions europees contra les patents de software
14 d'abril: noves mobilitzacions europees contra les patents de software.

Entre el 7 i el 15 d'abril hi haurà més activitats de protesta i el 15 d'abril es produirà un encontre entre europarlamentaris i usuaris de Linux.

Asociación de Internautas

El Consell Europeu aposta per les patents de software. La proposta de directiva per patentar programes informàtics a la Unió Europea llançada fa més d'un any per la Comissió europea continua el seu camí cap a l'aprovació definitiva. Malgrat que el setembre de l'any passat el Parlament europeu en va rebaixar molt les possibilitats, amb la satisfacció de les entitats contra les patents i a favor del programari lliure, aquesta setmana el Consell de Competitivitat ha tornat a deixar les coses com al principi amb l'aprovació de la proposta de directiva de la Comissió, sense tenir en compte les nombroses esmenes parlamentàries. La delegació espanyola hi va votar en contra, mentre que Itàlia, Bèlgica, Dinamarca i Àustria s'hi van abstenir. França i Alemanya, que a primera hora s'hi volien oposar, van acabar acceptant la proposta de directiva impulsada per la presidència de torn irlandesa després de la introducció d'alguns canvis estètics al text definitiu.
Tal com s'explica a la web de ProInnova, ara continuarà el procés una altra vegada al Parlament Europeu, abans de l'aprovació final.

Vilaweb

Els creadors de Linux, MySQL i PHP, contra les patents de software a la UE

La campanya NoSoftwarePatents.com, llançada fa poques setmanes per un important grup d'empreses europees, contra la introducció de les patents de programari a la Unió Europea, acaba de rebre tres adhesions de pes. Linus Torvalds, Michael 'Monty' Widenius i Rasmus Lerdorf, desenvolupadors dels tres principals projectes de programari lliure (el sistema Linux, el servidor MySQL i el llenguatge PHP, respectivament), han signat una carta reclamant al consell de Competitivitat de la UE, que es reuneix aquesta setmana, que no adopti el projecte de directiva sobre la patentabilitat de programes informàtics. Tots tres programadors qualifiquen la directiva de 'decebedora, perillosa i il·legítima democràticament', i animen els internautes a sumar-se a la campanya de NoSoftwarePatents.com. Per cert, que la campanya ja s'ha traduït al català.

Vilaweb

PuntBarra informa que potser hi ha esperança?

L'equilibri entre països partidaris i detractors de les patents de programari a la UE, es podria inclinar cap als partidaris del NO A LES PATENTS, diu el diari danès Politiken en un article d'avui.

Pel que sembla, Polònia no vol votar a favor de la directiva que permetria les patents de programari a Europa. Holanda ha fet declaracions similars i Dinamarca s'està plantejant de retirar-ne el seu suport.

PuntBarra

Per què no a les patents de programari?

Els motius de per què la comunitat de software lliure està contra les patents de programari.

Barrapunto

[tecnologia][un altre món és possible][campanyes]
 
Barcelona es declara antitaurina
L'Ajuntament aprova que Barcelona sigue antitaurina. Es tracta d'una declaració de intencions ja que les competències sobre aquest tema són de la Generalitat de Catalunya.

Vilaweb

Barcelona antitaurina. Cultura sense Crueltat.

Ampli ressò de la notícia a tot el món


[drets humans][un altre món és possible]

Powered by Blogger