REIVINDICA
28.5.04
 
Boicot als productes d'Israel
Si voleu participar del boicot als productes produïts a Israel només cal comprovar que el codi de barres no comence per 729.

Tinc molts dubtes sobre l'ètica d'aquestes mesures perquè em recorden prou les sancions que alguns estats imposen a altres com a "boicots oficials" i perquè no discriminen i no tracten a les persones individualment sinó com a col·lectiu o poble. Potser hi ha més d'un treballador afectat per aquest boicot que està en contra de la política - per dir-li d'alguna manera- de Sharon. També els anomenarem danys col·laterals?

[no a la guerra][campanyes][un altre món és possible]
24.5.04
 
Campanya contra Monsanto
Campanya contra Monsanto. La Cort Suprema de Canadà no respecta els drets dels agricultors i afirma el monopoli corporatiu de Monsanto sobre els éssers vius. Dins la notícia de Rebelión hi ha l'enllaç per participar en la campanya contra la multinacional Monsanto: http://www.etcgroup.org/article.asp?newsid=450

Rebelión

[campanyes][medi ambient]
21.5.04
 
Campanya contra la oposició del govern francès al reconeixement del català a la UE.
Campanya contra la oposició del govern francès al reconeixement del català a la UE.

Davant l'actual situació del govern francès de negar-se a admetre el català com a llengua oficial a Europa, un fet realment molt greu, s'està escampant la idea d'actuar ràpidament tot fent arribar, massivament, missatges de queixa directament a la bústia del Primer Ministre francès des d'aquest web http://www.premier-ministre.gouv.fr/fr/p.cfm?ref=6959, i al Ministeri d'Exteriors francès des d'aquest altre
web http://www.diplomatie.fr/courrier/default.asp?code=actu, exposant-los la greu situació de discriminació que patim els catalanoparlants.

Per tal d'anar tots a una, i demostrar que no som quatre arreplagats, hauríem de posar el mateix tema del missatge: "Le catalan dans la Constitution Européenne", i ompliu les altres dades que demanen. El missatge que us suggerim podria ésser més o menys així:

"Cher monsieur,

Je suis un citoyen européen de langue et nationalitécatalane et je veux vous communiquer mon indignation à cause des réticences du gouvernement de la France à
l'officialisation du catalan dans la Constitution Européenne. Je n'arrive pas à comprendre pourquoi quelqu'un voudrait laisser dix millions d'européens comme moi hors de la normalité de l'Europe du futur, si ce n'est pas une claire volonté de génocide culturel contre les langues et les peuples considérés comme minoritaires, même s'ils ont plusieurs fois la population du Luxembourg ou de Chypre. Comme héritiers des gens qui inventèrent les droits de l'homme et comme représentants que vous êtes des catalans de France, je vous prie, monsieur, de donner support aux initiatives du gouvernement espagnol destinées à la econnaissance de ma langue dans la Constitution Européenne et de respecter les droits des nations sans état."

[campanyes][pobles i cultures-països catalans]
19.5.04
 
Campanya per a reduir l'ús dels pesticides
Algunes associacions promouen una campanya per a reduir l'ús dels pesticides. Els productes químics tòxics arriben a la cadena alimentària.
El sindicat Comissions Obreres (CCOO) i les associacions Amics de la Terra, Vida Sana i el Centre d'Anàlisi de Projectes Sanitaris (CAPS) presenten avui una campanya per reduir l'ús dels pesticides i plaguicides a les ciutats i al medi agrícola. 'Fora pesticides i plaguicides de les nostres vides' és el lema de la campanya, que presentaran representants de salut i medi ambient del sindicat, i membres d'altres associacions, com Hector Gravina d’Amics de la Terra, Juan Ignacio Gomar de Argentina dice no a los Transgénicos, i Estephanie Williamson, coordinadora de PAN Europe, experta en control integrat de pesticides i amb experiències en disset països. En aquests moments, la mateixa Unió Europea ha expressat la seva preocupació per les fumigacions agrícoles i les conseqüències que se'n deriven a la seguretat alimentària. No fa gaire, un anàlisi de sang fet a alguns eurodiputats va mostrar la gran quantitat de productes químics perjudicials que acumulem a la sang. Un altre debat obert és el dels transgènics, l'impacte ambiental dels quals encara està per conèixer. Puntbarra també es fa ressò de l'inici de la campanya "Fora els pesticides i plaguicides de les nostres vides".

Vilaweb

[medi ambient][un altre món és possible][campanyes]
12.5.04
 
Actúa para salvar Aguablanca ¡Paremos un segundo Aznalcóllar!
Actúa para salvar Aguablanca ¡Paremos un segundo Aznalcóllar!.

Si voleu participar en aquesta campanya es poden presentar al·legacions, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu, per evitar que li donen a la multinacional minera nordamericana Río Narcea Goldmines, permís per extraure 375 milions de litres/any d'aigua de la conca del Guadialquivir per utilitzar-la a la seua explotació minera a cel obert i contaminar-la. Els fangs residuals resultants es traslladaran a una gran bassa que, com la d'Aznalcóllar, anirà omplint-se amb el risc conseqüent.

Ecologistas en Acción

[campanyes][medi ambient]
 
Presos polítics catalans
Jutjat a Madrid el cantant del grup català de rock Kop, acusat de col·laborar amb ETA. El dia 10 de maig començà a Madrid el judici al cantant del grup català de rock Kop Juan Ramon Rodríguez, Juanra, a qui s’acusa d'haver col·laborat amb l'organització basca ETA. Juanra va ser detingut el gener de 2000 a Amsterdam i va ser empresonat fins el 25 de juny, quan el van deixar en llibertat condicional mentre s'esperava que el govern espanyol aportés proves de la culpabilitat. Al final, Madrid en va demanar l'extradició i es va traslladar el cantant a l'estat espanyol. La plataforma de suport al cantant, FreeJuanra.org, creada arran de la detenció, al·lega que l'acusació forma part d'una campanya de criminalització del moviment antiglobalització, del qual formava part Juanra. Segons el grup de suport al cantant, Juanra ha estat detingut per ser militant actiu dels moviments altermundialistes i per haver estat okupa a Barcelona. Al mateix judici es jutja el professor d'èuscar Peru Álvarez, també acusat de col·laboració amb ETA. La fiscalia els demana penes de nou anys de presó. A l’exterior de l’audiència s’han convocat manifestacions de suport als dos acusats.
Sobre la situació de Juanra i la resta de presos polítics catalans, n'hi ha més informació a les pàgines d'Alerta Solidària i del grup de suport als presos polítics catalans Rescat.

Vilaweb.

[campanyes][drets humans]
7.5.04
 
Campanya SAP GREU. "La programació de música en català del Fòrum Barcelona 2004 és aproximadament el 7% del total"
Campanya SAP GREU. De les 277 actuacions previstes durant els 141 dies de fòrum, sols 21 seran en català. La campanya és signada per l'Associació de Productors-Editors Fonogràfics Catalans (Apecat), l'Associació d'Intèrprets en Llengua Catalana (ACIC), l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers (ARC) i el Grup Enderrock, ensems amb els mitjans esmentats.
"La programació de música en català del Fòrum Barcelona 2004 és aproximadament el 7% del total". Enderrock recorda que entre els principis del Fòrum hi ha la defensa de la diversitat lingüística i 'el respecte a totes les identitats culturals, especialment a les cultures minoritàries, en el marc de la consolidació de societats obertes i plurals'. Malgrat això, el cartell musical del Fòrum 'presenta més de 275 actuacions, el 16% de les quals (una quarantena) corresponen a grups i cantants dels Països Catalans'. Per Enderrock, totes aquestes dades (sobretot el reduït 7% de música 'en català') conflueixen en un cas més de discriminació que clama al cel, i que s'afegeix a més casos recents de menysteniment de la llengua a la resta de Països Catalans.
VilaWeb ofereix la possibilitat als internautes d'adherir-se a la campanya des d'aquesta pàgina.

Vilaweb

[campanyes][pobles i cultures]
6.5.04
 
Campanya per demanar la fi de l'energia nuclear a la Unió Europea
Campanya per demanar la fi de l'energia nuclear a la Unió Europea. Coincidint amb el divuitè aniversari de la catàstrofe de Txernòbil, s'ha engegat una campanya amb l'objectiu d'aplegar un milió de signatures per demanar a la UE "la fi de l'energia nuclear". El Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear (GCTFN) proposa la creació d'una plataforma catalana per un futur lliure de nuclears. Fa pocs dies, Ecologistes en Acció demanà el tancament de la central nuclear de Cofrents (País Valencià), aturada en descobrir-hi fuites excessives en els darrers dies. Aquest problema tècnic s'afegeix a altres que ja ha tingut la central, però el Consell de Seguretat Nuclear estudia concedir una exempció que permeti el funcionament de la central en aquestes condicions.

Per la seua banda, El Foro de la Indústria Nuclear vol proposar a l'executiu socialista espanyol que estudiï allargar la vida de les centrals nuclears de 40 anys a 60 anys. El director del Foro Nuclear, Eduard Gonzàlez, al·lega que amb els 150 milions d'euros l'any que s'inverteix en reparacions es fa possible allargar-ne l'existència 20 anys més.

Vilaweb

I quan s'arribe als 60 anys, aquests del Foro de la Indústria Nuclear demanaran una pròrroga fins el 80 anys. I així fins que les centrals es caiguen de velles.

[medi ambient][tecnologia]
4.5.04
 
NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA. Per l'Europa dels drets socials i dels pobles, no a l'Europa del capital i la guerra! Manifest.
NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA. Per l'Europa dels drets socials i dels pobles, no a l'Europa del capital i la guerra! Manifest.

Una llarga llista d'entitats i organitzacions s'han començat a mobilitzar al voltant de la campanya No a la constitució europea. El manifest s'inicia dient que "Rebutgem el projecte de Constitució Europea perquè limita de forma important els drets civils, socials, nacionals i polítics i representa un retrocés en relació a les legislacions (ja prou limitades) vigents als estats que integren la unió. És una Constitució neolliberal, militarista i imperialista, que consagra l'Europa dels Estats, una Constitució patriarcal que reforça la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones, que només parla de l’economia productiva i oblida la reproductiva i que manté un model de desenvolupament que destrueix el medi. Al mes de juny com a molt tard, els caps de govern es proposen ratificar el text".

I afegeix "Nosaltres que volem una altra Europa, l'Europa dels treballador(e)s i dels pobles, dels drets socials, de les llibertats, democràtica, solidària, pacífica, no xenòfoba i ecològicament sostenible, rebutgem aquest projecte per com s’ha fet i pel que diu".

Principals vincles sobre la qüestió.

Llegiu al manifest, val la pena.

La web del PSC té el tractat europeu pel que s'estableix una Constitució Europea, per si voleu llegir-lo abans d'opinar. Jo encara no l'he llegit.

Vilaweb té una secció especial amb opinions en contra d'aquest projecte de Constitució Europea.

[pobles i cultures][campanyes]

Powered by Blogger