REIVINDICA
30.6.04
 
Plantada personal contra les tortures davant la presó Model de Barcelona
Plantada personal contra les tortures davant la presó Model de Barcelona. Mercè Prat i, a títol personal, es planta cada dimarts, dijous i dissabte, de dos quarts d'onze del matí a nou del vespre, davant la presó Model de Barcelona. La plantada, inspirada en la que va protagonitzar Lluís Maria Xirinachs al mateix lloc fa tres dècades per reclamar l'amnistia dels presos, denuncia a través del manifest 'Caminant cap a la veritable pau' (i també en format Word) la persistència de la tortura a les presons, les mancances del sistema penitenciari actual, la reconversió del franquista Tribunal d'Ordre Públic en l'Audiencia Nacional, la llei antiterrorista i la situació dels presos socials i polítics. Mercè Prat considera que qui pateix més els efectes d’aquest sistema judicial són les 'classes socials marginals, pobles a qui es nega la seva sobirania i persones que, per consciència, malviuen i denuncien l’ordre establert'. Per tot plegat, amb la seva acció demana als presidents dels governs català i espanyol 'l’amnistia per a totes les persones preses per motius polítics i de consciència' i la fi de 'la violència a les comissaries i presons per tal de crear una nova política sustentada en els drets humans".

Vilaweb

[campanyes][drets humans]
23.6.04
 
El català oficial a Europa. Enviament de missatges als eurodiputats irlandesos
Com bé sabeu el Ministre d'Afers Exteriors de torn de la Unió Europa, Brian Cowen, va dir que creia que "no cal" que el català sigui llengua oficial a Europa. Cal que pressionem als eurodiputats irlandesos per tal d'avergonyir-los per la seva actitud i fer-los saber que els pares de la Pàtria irlandesa, que lluitaren per la seva llibertat i independència estarien furiosos per la postura dels representants irlandesos contra el català. Aquest és el text en anglès:

"The founders of the Irish nation would be disgusted by the attitude of the European Union against the Catalan language. Why Ireland don't shown their solidarity with the Catalan people in their struggle for the Catalan language in Europe?. Shame on Ireland, shame on Europe."

Aquestes són les adreces electròniques dels europarlamentaris irlandesos:

NIAL ANDREWS: nandrews@europarl.eu.int, MARY BANOTTI: mbanotti@europarl.eu.int, PROINSIAS DE ROSSA: pderossa@europarl.eu.int, PATRICIA MCKENNA: pmckenna@europarl.eu.int

[pobles i cultures-països catalans][campanyes]
18.6.04
 
Microsoft intenta intimidar el govern de Brasil
Microsoft intenta intimidar el govern de Brasil pels seus projectes d'universitalitzar el programari lliure. Hi ha una campanya de recolçament a Sergio Amadeu, responsable del Instituto Nacional de Tecnologia da Informação (ITI) i amenaçat per Microsoft.

Aquests empresaris són així, si no poden aconseguir les coses a "bones" les han d'aconseguir com sigue. I si no, recordeu com funciona la Coca-Cola, Endesa, Telefónica, Exxon, El Corte Ingles i tantes altres "grans empreses".

[drets humans][tecnologia][campanyes]
1.6.04
 
Campanya "Ni 1 dona +"
Campanya "Ni 1 dona +". "La violència de gènere en l'àmbit domèstic s'ha disparat alarmantment durant els últims temps. Volem que aquest greu problema, amb el que convivim tots els dies, arribi a ser patent i visible a la nostra vida quotidiana i no es converteixi en un titular, desgraciadament rutinari, als mitjans de comunicació."

"Amb aquest objectiu, la campanya “Ni 1 dona +” et convida a pegar per tot arreu, en llocs visibles dos tipus d’adhesius. Un amb el lema de la campanya, i un altre que es modificarà mensualment (l’1 de cada mes), amb el nombre total de dones mortes des de principi d’any." Contador de dones mortes de 2004.

La Plana Indymedia

[campanyes][drets humans]

Powered by Blogger